Zoobutiker – Allt du behöver till husdjuren

13 november 2019
admin

Husdjur är en del av många familjer, och de som inte har en gosig kompis hemma drömmer ofta om att skaffa en. Kanske är det dags för din familj att skaffa sig en fyrbent kompis? Tur då att det finns zoobutiker fyllda till bredden med torrfoder och annan mat, leksaker, reseutrustning och allt annat man kan tänkas behöva när man välkomnar en ny familjemedlem!

 

Värt att tänka på när man skaffar husdjur

En sak som är viktigt att komma ihåg när man går i tankarna på att skaffa husdjur är att tänka långsiktigt. Om man funderar på att skaffa en hund eller katt måste man vara beredd på att djuret troligen kommer leva i minst 10 år, och det är värt att fundera på om man är redo för det. Gnagare såsom marsvin och kaniner lever vanligen inte lika länge. Genom att läsa på blir man väl förberedd inför djurets ankomst, och kan på så vis göra övergången enklare för alla.

 

 

Husdjur för alla 

De vanligaste husdjuren i Sverige är hund, katt, fiskar och olika gnagare såsom marsvin och kaniner. Vad man behöver ha hemma när man skaffar husdjur varierar såklart beroende på vilket djur det är. Men några saker som kan vara bra att ha hemma oavsett om det är en hund eller en fisk som kommer bli familjens nya medlem är en passande form av mat, en bur eller en mys -eller lekhörna för djuret och matskålar eller annat som behövs i det dagliga livet. Ett marsvin eller en kanin bor ofta i bur och fiskar i akvarium medan katter och hundar går fritt. Men de uppskattar ofta något mjukt att ligga på. Allt det och mycket annat kan man hitta i zoobutiker. Ett exempel på en zoobutik är Vinsta Zoo som är en zoobutik i Vinsta. Läs mer här: https://www.vinstazoo.se/

Fler nyheter