Vilken husdjurstyp är du?

19 juli 2020
Mikael Barani

Våra husdjur är älskade familjemedlemmar som kanske har varit lite extra uppskattade under de senaste månaderna. När många av oss har varit isolerade från omgivningen till olika utsträckning, har också allt fler valt att till exempel skaffa hund. 
Det är helt enkelt värdefullt med social kontakt – oavsett om det handlar om mänsklig sådan eller den relation som man har till sitt husdjur.

Det är förstås ett ansvar att skaffa ett husdjur. Har man inte läst på om vad som gäller innan så kan det lätt bli att man blir överrumplad över allt som ska hållas reda på. Naturligtvis så kan man passa på att får tips när man besöker sin lokala djuraffär: https://www.xn--djuraffrstockholm-wqb.se/.
Personalen är ju inte bara försäljare, utan i de allra flesta fall är de själva också djurägare. Den erfarenhet som de har att tillgå, i samklang med kunskapen kring produkter, är svår att slå.

Den första frågan inför att skaffa husdjur är förstås vilket husdjur du ska ha. Hund och katt är naturligtvis de klassiska valen. Det är också två väldigt olika djur med olika behov.
Katter är som bekant mer självgående och behöver inte rastas ute i ur och skur. Istället är det kattlådan som gäller. 
Denna kan du förresten med fördel placera någon annanstans är på toaletten. Det är nämligen så att fukten inne på toalett och badrum påverkar kattsandens sammankrympande effekt negativt.

Skaffar du en hund så får du som sagt vara beredd på att ge dig ut på promenader ett par gånger per dag. Kanske är detta just vad du är ute efter. Kom bara ihåg att även om det regnar så måste jycken få komma ut och släppa på trycket. Så skaffa bra kläder eller ett bra paraply för att kunna ge dig av även i höstrusket.

Vilket djur du än väljer, kom ihåg att leka och gosa med det ofta!

Fler nyheter