Uteboxar passar i alla väder

19 februari 2022
Lily Hansen

editorial

Det är inte rimligt att en häst ska behöva stå inomhus hela dagen lång. Precis som oss människor behöver hästen frisk luft. Kanske mer till och med. Det är ändå ett djur som behöver lufta sig, röra sig och andas någonting annat än det begränsade syre som finns i ett stall inomhus. Samtidigt ska den dock få skydd från till exempel regn. En bra kompromiss skulle då kunna var att hitta en lämplig utebox åt din häst.

Meningen är naturligtvis att din häst ska ha det så bra som möjligt. Med en utebox så får hästen ett eget fönster som den kan titta ut från. Där kan den stå och speja på vad som händer och sker i omgivningen. Hästar är nyfikna varelser och vill såklart veta vad som händer omkring dem. Med en utebox har du din häst i tryggt förvar samtidigt som du inte gör avkall på frihetskänslan. En perfekt kombo helt enkelt.

 

häst utebox

Hästens bästa i åtanke

Samtidigt som uteboxen släpper in viktig frisk luft så utgör den som sagt även ett skydd. Regn nämndes i det första stycket, men det är trots allt inte bara fallande vatten från himlen som kan vara källa till obehag för hästarna. Lika jobbigt, eller till och med ännu jobbigare, kan det vara med solen. En riktigt varm dag när solen bränner på kan det vara tortyr att behöva vara utomhus. Särskilt om det inte finns någon skugga, men även det kan bli varmt.

Då är det bättre att ställa sig i en sval utebox. En box som fortfarande har det där fönstret som kan vädra ut boxen. Som sagt är det en utmärkt kompromiss som alltid har hästens bästa i åtanke. Det här är viktiga saker att ha tänkt igenom för den som skaffar häst. Du kan också läsa mer på uteboxen.se eller här: https://www.uteboxen.se/uteboxar/

Fler nyheter