Tillsammans på äventyr med fyrfota vänner som färdas i billiga hundburar

19 juli 2021
Mikael Barani

Det finns en frihet i att bara kunna glida iväg ut på vägarna och semestra där lusten att stanna infinner sig. Att inte vara bunden till någon plan utan att bara åka och se vad nästa dag har med sig i sitt sköte. 
Världen är trots allt en stor plats med många möjligheter där det egentligen är vi själva som sätter gränserna för vad som är möjligt.

Insikter från en upplevelse i det gröna

Må så vara att din värld kanske är begränsad till ditt närområde, det går ändå att kultivera din äventyrs- och upptäckarlusta – om du väljer att se dina nejder ur nya ögon.
Att packa med sig tältet och låta hundarna hoppa in i billiga hundburar för att sedan åka iväg hela gänget, det är en lite kittlande känsla. Även om, man som sagt, ”bara” tänker besöka närområdet.

Om omständigheterna tillåter kan man krydda upplevelsen med grillning över öppen eld. Dock gäller det alltså att se till att väderläget inte innebär risk för skogsbrand. Äventyr handlar nämligen också i allra högsta grad om att ta ansvar, något som varje seriös äventyrare skulle skriva under på.

För det intressanta med ett äventyr, stort som smått, är att man tids nog kommer i samklang med den miljö som man äventyrar i. Någonstans under resans gång inser man att det egentligen inte finns någon åtskillnad mellan upplevaren och upplevelsen – båda är egentligen ett och samma.
Det är då man inser att så som man behandlar den övriga naturen så behandlar vi också oss själva – för att vi är naturen.

Det är just insikter som dessa, som egentligen är väldigt djupa, som gör att vi återvänder gång på gång ut i skog, mark och sjö.
Kan vi som sagt ha med oss hundarna på detta så har vi också sällskap att dela upplevelsen med.

Fler nyheter