Husdjuret är en familjemedlem

10 juni 2020
william eriksson

Finns det egentligen något vi inte skulle göra för ett husdjur som vi älskar djupt och lojalt mer än någonting annat vi äger? Husdjuret, oavsett om det är en hund, katt, ett marsvin eller en guldfisk kan nog dela upplevelsen av att djuret är en familjemedlem som vilken som helst med känslor, medvetande och all rätt till ett så bra liv som möjligt. Djuren har inte valt att leva med oss i våra hem eller våra familjekonstellationer. Det minsta man kan begära är därför att vi som djurägare gör allt i vår makt för att djuret ska må så bra som möjligt.  

 

Ingen vill se sitt djur lida 

Vi vet dock att djuren precis som vi människor kan bli sjuka eller skadade och behöva uppsöka det vi skulle kalla läkarvård. I det här fallet handlar det naturligtvis om veterinärvård. Det är aldrig kul att se sin hund, sin katt eller vilket djur man än har må dåligt. När olyckan eller oturen är framme är det väldigt tacksamt att kompetensen att behandla djur så att de kan tillfriskna finns. När möjligheten till tillfrisknande sorgligt nog inte finns är det också en värdig plats för djuret att avsluta sitt lidande på.  

 

 

Planera de besök du kan 

En del veterinärbesök vet man redan på förhand kommer att äga rum. Det gäller till exempel de obligatoriska vaccinationer som man ger sina djur. Veterinären är också den instans som utfärdar pass till djuret om man ska resa till andra länder med till exempel sin hund. Då kan det vara värt att se över vilka alternativ som finns, eftersom man inte behöver välja just det som är närmast eller öppet som man kanske behöver i ett mer brådskande ärende. Här kan du se vilken veterinär i Solna du exempelvis kan välja för ditt ärende: https://www.barkarbydjurakut.se/.

Fler nyheter