Hunden kan känna sig tillfreds på ett hunddagis i Värmdö

14 december 2021
jonas olsson

editorial

Hur gärna du än vill så kanske din kära vovve inte kan vara med dig hela tiden. Långt ifrån alla kan ta med sig hunden på jobbet och på resor. Du kan lämna din hund ensam hemma under kortare perioder. Det finns hundar som inte kan eller bör lämnas hemma på egen hand alls. Hundar är lika unika som människor och du bör alltid tänka på hundens bästa i alla situationer.

Om du behöver hundpassning kan du lämna din hund på ett hunddagis då du till exempel jobbar. Det kan vara enstaka dagar enligt ditt behov och önskemål. Ett exempel på ett hunddagis i Värmdö hittar du på: http://www.varmdohundokatt.se/. Där kan din hund, eller hundar ifall du har flera, känna sig trygga, nöjda och glada. Den som jobbar där älskar hundar och ser till att de får komma ut på natursköna promenader.

Många hunddagis erbjuder även hundpensionat där din hund kan vara dygnsvis. Det kan vara en vecka eller två då du åker på semester och inte kan ta din kära familjemedlem med dig. Om du jobbar natt eller dygn kan du också vara i behov av hundpassning.

 

image

 

Kan hunden bli stressad av att gå på hunddagis?

De flesta hundar mår bra av att vara på ett hunddagis och träffa sina hundkompisar. Personalen på ett hunddagis är väldigt mån om alla djur och ser till att ingen hund far illa. De som jobbar med hundarna låter ingen hund vara där om den är stressad och inte mår bra. Om du är osäker på hur din hund skulle tycka det var på ett hunddagis kan du alltid prova en kortare tid i början.

Hundar behöver som små barn inskolning när de ska börja på förskolan. Allt som är nytt kan verka skrämmande i början och hundar brukar vänja sig vid det mesta efter ett tag.

Fler nyheter